Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1970 Dodge Challenger V8 500ci R/T

1970 Dodge Challenger V8 500ci R/T

€ 74.950
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-377043
Publicatie
06-07-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Challenger V8 500ci R/T
Bouwjaar
1970
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 74.950

Beschrijving

Een ware icoon, dat is zonder twijfel deze schitterende en volledig gerestaureerde 1970 Dodge Challenger. Tijdens de restauratie is deze auto helemaal opgebouwd in R/T uitvoering. De volledig nieuw gereviseerde 440ci motorblok is vervolgens omgebouwd naar 500ci. Een indrukwekkende wijziging voor deze zeer bijzondere en in nieuwstaat verkerende Dodge Challenger.

Eind jaren 90 is deze prachtige amerikaanse klassieke 'muscle-car' naar Nederland gekomen en in 2010 is de auto professioneel en volledig gerestaureerd en in nieuwstaat gebracht. Hierbij is nergens op bezuinigd. De High Perfomance 727 automatische versnellingsbak is nieuw en ook de hele aandrijving (aandrijfassen, cardanas, differentieel, etc.) is volledig vernieuwd. De auto is volledig opnieuw gespoten in deze prachtige turquoise kleur. Het volledig vernieuwde zwartlederen interieur vormt een perfecte combinatie.

Het lakwerk en de diverse chroom- en sierdelen zijn nog in zeer goede staat Ook de diverse rubberdelen zijn in hele goede conditie. Er is duidelijk te zien dat er met zeer veel liefde is gezorgd voor deze schitterende icoon uit de auto historie. Ook het interieur is nog in bijzonder (bijna nieuwe) conditie. Het dashboard is nog in prima staat en alle instrumenten werken naar behoren. De auto is niet alleen voorzien van nieuw lederen bekleding, maar ook de tapijtbekleding is vernieuwd. De stoelen zitten bijzonder comfortabel en goed.

Als we de motorkap opendoen, dan schittert alles glanzend tegemoet. Het is alsof de auto nieuw uit de fabriek is gekomen, zo mooi, netjes en verzorgd ziet alles er uit. De complete restauratie en revisie is vakkundig uitgevoerd door de bekende specialist Pedal to the Medal. Het betreft hier een oorspronkelijke SE uitvoering, die geheel is aangepast naar een R/T uitvoering. Deze 1970 Dodge Challenger is met zeer veel gevoel voor perfectie gerstaureerd. Het uitlaatsysteem is vervangen door een speciaal handgemaakte RVS uitlaat. Eventueel kunnen ook de aanwezige sidepipes gemonteerd worden.

Wat moeten we nog zeggen over het rijden van deze heerlijk sturende 'muscle-car'? Deze auto oogt niet alleen erg puur, maar rijdt ook zo. Het heerlijk klinkende rauwe uitlaatgeluid en de soepel draaiende motor met heel veel vermogen zijn maar een paar van de ingedriƫnten voor een heerlijke belevenis. Dit is zonder twijfel het echte autorijden. De remmen voelen stevig aan, de auto stuurt bijzonder soepel en het gaspedaal reageert snel op een lichte aanraking.

We overdrijven niet als we zeggen dat we echt onder de indruk zijn van deze geweldige krachtpatser. En we zijn ook best een beetje trots dat we deze Dodge Challenger in onze collectie mogen aanbieden.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-377043
Publicatie
06-07-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Challenger V8 500ci R/T
Bouwjaar
1970
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 74.950

Verkoper

Naam
Klassiek Aktief
Adres

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
Nederland

route plannen
Telefoon
033-3030734
E-mail
terug naar overzicht andere Dodge oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Auctim online auctions
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling