Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1972 Datsun 240Z

1972 Datsun 240Z

bieden vanaf € 27.350
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-379050
Publicatie
14-09-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Bouwjaar
1972
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 27.350

Beschrijving

De Datsun 240Z, ook wel bekend als de Nissan Fairlady Z in Japan, debuteerde in 1969. Ontworpen om te concurreren met de Europese sportwagens van die tijd, zoals de Porsche 911 en de Jaguar E-Type, bood de 240Z een vergelijkbare stijl en prestaties tegen een fractie van de prijs. Met zijn gestroomlijnde vorm, lange motorkap en korte achtersteven belichaamde de 240Z het concept van een betaalbare maar toch verfijnde sportwagen.

Deze Datsun 240Z uit 1972 is een schitterend voorbeeld van het model, met zorg technisch en optisch onder handen genomen en gemoderniseerd zonder zijn klassieke charme te verliezen. De auto is opnieuw gespoten in een prachtige zilveren kleur die niet alleen zijn elegante lijnen accentueert, maar ook een elegante uitstraling geeft. Het contrast met het rode interieur creëert een opvallende en stijlvolle combinatie.

Binnenin vinden we een authentieke uitstraling met originele elementen zoals het stuur en het dashboard. Het interieur is voorzien van nieuwe rode vinyl bekleding, exclusief de hemelbekleding, nieuwe stoelhoezen, tapijten, en een nieuwe versnellingspook die perfect in de hand ligt.

Op technisch gebied is de auto volledig onder handen genomen, met de volgende upgrades en restauraties:

Koelsysteem: Een oversized aluminium radiator, dubbele elektrische koelventilatoren en een volledig gerestaureerde brandstoftank met nieuwe brandstofslangen en vulbuis, zorgen voor optimale prestaties en betrouwbaarheid, zelfs onder zware omstandigheden.

Motor en aandrijving: Voorzien van een elektronische ontsteking en een elektrische brandstofpomp, samen met een op maat gemaakt headersysteem en een 2-1/2" uitlaatsysteem, waardoor niet alleen de prestaties, maar ook het geluid van de auto verbeterd is. De carburateurs zijn professioneel gereviseerd door Z Therapy, een specialist op dit gebied.

Transmissie en ophanging: De auto is uitgerust met een door The Z-Doctor gebouwde 5-versnellingsbak voor een vlottere en modernere rijervaring. Een nieuwe Center Force dual friction koppeling en nieuwe hoofd- en koppelingslagers zorgen voor probleemloos schakelen. De ophanging is geüpgraded met alle nieuwe poly-urethaan bussen voor een strakke en responsieve rijervaring, en de stuurinrichting is geïnspecteerd en opgefrist voor optimale controle.

Remmen en veiligheid: Nieuwe remschijven, trommels, wielcilinders en remhardware, samen met een nieuwe rembekrachtiger en hoofdremcilinder, zorgen voor uitstekende remprestaties.

Wielen en banden: De stijlvolle Konig Rewind velgen worden gecompleteerd door nieuwe Cooper CS5 banden, wat niet alleen bijdraagt aan de veiligheid en grip, maar ook aan de klassieke uitstraling van de auto.

Exterieur en verlichting: Naast de nieuwe zilveren lak zijn de koplampen geüpgraded en is de voorgrille gerestaureerd. Nieuwe zijmarkeringen, OEM-voorruit en raamregelaars zorgen voor een frisse look en verbeterde functionaliteit.

Dit is niet zomaar een auto; het is een stuk rijdende geschiedenis, een eerbetoon aan de innovatie en het vakmanschap van de jaren '70. Deze Datsun 240Z biedt niet alleen een blik in het verleden, maar dankzij de moderne upgrades ook een betrouwbare en plezierige rijervaring voor de toekomst. Mis de kans niet om eigenaar te worden van deze schitterende 240Z.

Technische informatie:

Merk: Datsun
Type: 240Z (S30) Coupe 2,4L I6
Productiejaar: 1972
Kleur: Silver
Motor en vermogen: 2,4L (2393CC) Inline 6, 151 HP (Matching numbers)
Brandstof: Benzine
Transmissie: Handgeschakelde transmissie
Afgelezen stand: 47271 miles
Aantal sleutels: 2
Marge: Ja (reeds in Nederland geïmporteerd, BTW en invoerrechten zijn volledig voldaan)
Registratie: USA title en Europese invoerdocumenten
VIN: HLS3077093

Deze auto wordt aangeboden met een Amerikaanse title, dit betekent dat de auto momenteel niet gekeurd is en niet klaar is voor de openbare weg.

OPTIES:
- Verchroomde uitlaattip(s)
- Verchroomde spiegels
- Interieur verlichting
- Lederen bekleding
- Lederen zittingen
- Metallic lak
- Radio
- Toerenteller
- Trip odometer
- Houten stuurwiel

EXTRA INFORMATIE:
- Deze Datsun behoeft geen COC document (pas in 1996 ingevoerd) voor
registratie binnen Europa gezien de leeftijd van de auto.

De auto kan bekeken en afgehaald worden in Schiedam, Nederland. Alle technische inspecties, proefritten en bezichtigingen zijn mogelijk voor het uitbrengen van een bod. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de veilingmeester.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-379050
Publicatie
14-09-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Bouwjaar
1972
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 27.350

Verkoper

Naam
Catawiki
Adres

Nederland

route plannen
E-mail
terug naar overzicht andere Datsun oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Auctim online auctions
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling