Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1954 Jaguar XK120 DHC Convertible 3.4L I6

1954 Jaguar XK120 DHC Convertible 3.4L I6

bieden vanaf € 55.400
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-379093
Publicatie
14-09-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1954
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 55.400

Beschrijving

***Dit kavel profiteert van een verlaagde kopersbescherming toeslag van 4,5% (in plaats van 9%), die na sluiting van de veiling voor de winnende bieder wordt geregeld. Eén werkdag na afloop van de veiling wordt u benaderd door een verkoopteam. Zij helpen je verder met de korting***


Ontdek de schitterende 1954 Jaguar XK120 DHC Cabriolet, uitgerust met een motor met bijpassende nummers en prachtig afgewerkt in witte lak met een zwart lederen interieur. Deze klassieke schoonheid is een eerbetoon aan het gouden tijdperk van autodesign en vakmanschap. Met zijn gestroomlijnde lijnen, elegante rondingen en tijdloze Britse charme trekt deze Jaguar gegarandeerd overal de aandacht.

De Jaguar XK120 heeft een eerbiedwaardige plaats in de geschiedenis van de auto, waarbij het een hoogtepunt van techniek en prestaties vertegenwoordigt in zijn tijd. Geïntroduceerd in 1948 op de London Motor Show, verraste de XK120 de wereld met zijn adembenemende ontwerp en indrukwekkende prestaties. De XK120 DHC is de meest zeldzame versie van de Jaguar XK120. DHC staat voor Drop Head Coupé en het is de versie die werd gekozen door mensen die wel graag een sportieve auto wilden hebben maar niet bereid waren concessies te doen qua luxe in het interieur.

Aangedreven door een 3,4-liter zes-in-lijn motor, pronkte de XK120 met opmerkelijke snelheid en behendigheid, waardoor hij de titel van 's werelds snelste productieauto van dat moment verdiende. Zijn gestroomlijnde, aerodynamische carrosserie, ontworpen door Sir William Lyons en Malcolm Sayer, stelde een nieuwe standaard voor automobielstijl, waarbij de essentie van snelheid en elegantie werd vastgelegd.

De XK120 werd al snel een icoon van automobiele excellentie, met lof van zowel liefhebbers als critici. Zijn succes in de racesport bevestigde verder zijn legendarische status, met opmerkelijke overwinningen op prestigieuze evenementen zoals de 24 uur van Le Mans.

Presentatie van deze prachtige 1954 Jaguar XK120 DHC, schitterend in zijn witte lak met een mooi zwart lederen interieur. Dit prachtige voorbeeld is voorzien van een motor met overeenkomende nummers, wat de authenticiteit en originaliteit garandeert.

Uitgerust met een '4 speed' versnellingsbak en Birmingham SU-carburateurs, levert deze XK120 DHC een opwindende rijervaring, die de geest van klassiek autorijden oproept. De enkele uitlaat produceert een kenmerkend geluid, dat herinnert aan de legendarische prestaties van Jaguar.

Versierd met chromen bumpers en een gesplitste voorruit, straalt deze XK120 DHC verfijning en stijl uit. De soft top biedt veelzijdigheid, waardoor u kunt genieten van open rijden of gesloten comfort naar wens.

Binnenin vindt u een comfortabele zwart lederen bank en een prachtig houten dashboard met retro-instrumenten, compleet met een op het dashboard gemonteerde achteruitkijkspiegel die de essentie van vintage luxe belichamen. De op de spatborden gemonteerde zijspiegels voegen een vleugje praktisch nut toe aan deze tijdloze klassieker.

Het geheel wordt gecompleteerd met de originele velgen en een volwaardig reservewiel, originele toolset en krik in de kofferbak, wat gemoedsrust biedt tijdens uw reizen.

Mis de kans niet om deze zeer verzamelbare XK120 Cabriolet te bezitten. Omarm het erfgoed van Jaguar's iconische geschiedenis en maak een statement met de tijdloze elegantie van de XK120 Convertible.

Technische informatie:

Merk: Jaguar
Type: XK120 DHC Convertible 3,4L I6
Productiejaar: 1954
Kleur: Wit
Motor en vermogen: 3,4L (3442CC) Inline 6, 150 HP (Matching numbers)
Brandstof: Benzine
Transmissie: Handgeschakelde transmissie
Afgelezen stand: 81446 miles
Aantal sleutels: 1
Marge: Ja (reeds in Nederland geïmporteerd, BTW en invoerrechten zijn volledig voldaan)
Registratie: USA title en Europese invoerdocumenten
VIN: W94098

OPTIES:
- Verchroomde uitlaattip(s)
- Verchroomde voorbumper
- Verchroomde grille
- Verchroomde wieldoppen
- Verchroomde spiegels
- Verchroomde achterbumper
- Neerklapbare softtop
- Volledig reservewiel
- Lederen zittingen
- Toerenteller
- Trip odometer

EXTRA INFORMATIE:
- Deze Jaguar behoeft geen COC document (pas in 1996 ingevoerd) voor registratie binnen Europa gezien de leeftijd van de auto.
- Deze auto wordt aangeboden met een Amerikaanse title, dit betekent dat de auto momenteel niet gekeurd is en niet klaar is voor de openbare weg.


De auto kan bekeken en afgehaald worden in Schiedam, Nederland. Alle technische inspecties, proefritten en bezichtigingen zijn mogelijk voor het uitbrengen van een bod. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de veilingmeester.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-379093
Publicatie
14-09-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1954
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 55.400

Verkoper

Naam
Catawiki
Adres

Nederland

route plannen
E-mail
terug naar overzicht andere Jaguar oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Auctim online auctions
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling