Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1966 Jaguar E-Type 4.2 - Serie 1 Coupe

1966 Jaguar E-Type 4.2 - Serie 1 Coupe

bieden vanaf € 30.000
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-379944
Publicatie
19-10-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1966
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 30.000

Beschrijving

Bent u op zoek naar een klassieker die elegantie en sportiviteit perfect in balans brengt? Deze Jaguar E-Type Serie 1 uit 1966 is een schitterend voorbeeld van Britse autogeschiedenis. Uitgevoerd in een prachtige British Racing Green lak, met een bijpassend luxe groen lederen interieur, ademt deze auto stijl en klasse. De 4.2-liter motor zorgt ervoor dat deze E-Type niet alleen prachtig oogt, maar ook op technisch gebied niets te wensen overlaat. Met een Nederlands kenteken (sinds 1975 op de Nederlandse wegen) en Nederlandse APK-keuring die onbeperkt geldig blijft dankzij zijn leeftijd van meer dan 50 jaar, kunt u zorgeloos genieten van deze klassieke schoonheid.

Dit exemplaar is redelijk recent volledig gerestaureerd, zowel technisch als cosmetisch, waardoor de auto er nog prachtig uitziet en aanvoelt. Met originele details zoals het reservewiel en de originele handleidingen en werkplaatsdocumentatie, is dit een unieke kans om een compleet en authentiek stuk autogeschiedenis te bezitten.

De Jaguar E-Type, wordt wereldwijd erkend als een van de mooiste en meest iconische sportwagens ooit gebouwd. Toen hij in 1961 op de markt kwam, veroorzaakte hij een sensatie in de autowereld met zijn revolutionaire ontwerp, geavanceerde technologie en indrukwekkende prestaties. Met zijn lange motorkap, ronde vormen en gestroomlijnde body, vertegenwoordigt de E-Type het summum van de jaren '60 sportwagendesign. Zelfs Enzo Ferrari erkende de E-Type als "de mooiste auto ooit gebouwd," en dat is niet verwonderlijk gezien zijn elegante uitstraling en krachtige prestaties.

De Serie 1, geproduceerd tussen 1961 en 1967, wordt door velen beschouwd als de zuiverste en meest begeerlijke versie van de E-Type. Deze modellen staan bekend om hun gladde koplampen, delicate chroomaccenten en compacte vormgeving, wat ze een tijdloze aantrekkingskracht geeft. De Serie 1 is niet alleen een visueel meesterwerk, maar biedt ook indrukwekkende prestaties die zelfs vandaag de dag nog steeds bewonderd worden.

Deze Jaguar E-Type Serie 1 is uitgerust met zijn 4.2-liter zescilinder motor, die in 1964 werd geïntroduceerd als opvolger van de 3.8-liter variant. Deze motor levert een vermogen van ongeveer 266 pk, wat in combinatie met het lage gewicht van de auto zorgt voor een ongekende rijervaring. De motor is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Dankzij het verbeterde koppel en de soepele vermogensafgifte van de 4.2-liter motor, biedt deze E-Type niet alleen brute kracht, maar ook verfijning en rijcomfort.

Dit specifieke exemplaar is redelijk recent grondig gerestaureerd, waarbij zowel het exterieur als de technische staat volledig onder handen zijn genomen. De British Racing Green lak straalt in al zijn glorie, waardoor de tijdloze luxe van deze sportwagen weer volledig tot zijn recht komt. Ook technisch verkeert de auto in uitstekende conditie, waardoor hij klaar is voor vele jaren rijplezier. De restauratie heeft ervoor gezorgd dat de auto zowel in visueel als mechanisch opzicht in erg nette staat verkeert.

Naast zijn schitterende restauratie is deze E-Type voorzien van enkele waardevolle en zeldzame originele onderdelen, zoals het originele reservewiel en een complete set originele handleidingen en werkplaatsdocumentatie. Deze authentieke details onderstrepen de zorg waarmee deze auto is onderhouden en maken hem nog aantrekkelijker voor de ware liefhebber en verzamelaar van klassieke auto's.

De rijervaring in deze Jaguar E-Type is ronduit spectaculair. De 4.2-liter motor biedt een perfecte balans tussen kracht en verfijning. Of u nu over bochtige wegen rijdt of ontspannen toert, deze E-Type biedt een onvergetelijke rit waarbij elke kilometer een genot is. Het tijdloze ontwerp, gecombineerd met de prestaties van de krachtige motor, maken deze auto tot een unieke klassieker die altijd in het middelpunt van de aandacht zal staan.

Technische informatie:

Merk: Jaguar
Type: XKE Series 1 "E-Type" Coupe 4,2L
Productiejaar: 1966
Kleur: British Racing Green
Motor en vermogen: 4,2L (4235CC) Inline 6, 266 HP
Brandstof: Benzine
Transmissie: Automatische transmissie
Afgelezen stand: 08799 miles
Aantal sleutels: 2
Marge: Ja, Marge auto
Registratie: Nederlands kenteken en geldige APK
VIN: 1E75838

OPTIES:
- Middenarmsteun
- Verchroomde uitlaattip(s)
- Verchroomde voorbumper
- Verchroomde spiegels
- Verchroomde achterbumper
- Verchroomde velgen
- Dubbele uitlaat
- Volledig reservewiel
- Interieur verlichting
- Lederen bekleding
- Lederen zittingen
- Lederen stuurwiel
- Bijrijdersairbag
- Radio
- Toerenteller
- Trip odometer

Extra informatie:
- Geen COC document benodigd voor registratie in Europa (ivm leeftijd).
- Inclusief Nederlands kenteken (sinds 1975) met geldige APK keurig, de auto kan dus direct worden gebruikt.

De auto kan bekeken en afgehaald worden in Schiedam, Nederland. Alle technische inspecties, proefritten en bezichtigingen zijn mogelijk voor het uitbrengen van een bod. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de veilingmeester.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-379944
Publicatie
19-10-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1966
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 30.000

Verkoper

Naam
Catawiki
Adres

Nederland

route plannen
E-mail
terug naar overzicht andere Jaguar oldtimers
Auctim online auctions
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling